Festival glumcaDosad nagrađeni2019.

Sezona 2019.

NAGRADE 26. FESTIVALA GLUMCA

Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelilo je gospođi Perici Martinović.

Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca Festivalsko vijeće Festivala glumca dodijelilo je gospođi Zdenki Buljan.

Nagradu za najbolji kazališni plakat ocjenjivački sud za Najbolji kazališni plakat dodijelio je Antoniju Doliću za plakat predstave "Ljudski glas" Zagrebačkog kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet. Posebnu pohvalu za plakat predstave za djecu ocjenjivački sud dodijelio je autoru Vladimiru Andriću za plakat predstave "Pepeljuga" Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

Ocjenjivački sud 26. festivala glumca u sastavu: Ankica Dobrić, predsjednica i članovi Trpimir Jurkić i Branimir Vidić -Flika, dodijelio je nagrade:

Nagrada Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina

  • Matea Marušić za ulogu Laure Wingfield u predstavi "Staklena menažerija" Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci

Nagrada Ivo Fici za najbolje umjetničko ostvarenje mladog glumca do 28 godina

  • Dominik Karakašić za ulogu sina u predstavi "Nikomu pravo" autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

Nagrada za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade Nevenka Filipović

  • Ansambl predstave "Nikomu pravo" autorice i redateljice Ane Prolić u produkciji Kazališta lutaka Zadar. Ansambl predstave čine: Juraj Aras, Sanja Zalović, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta

Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju glumicu

  • Olga Pakalović za ulogu Olge u predstavi "Konstelacije" Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i  produkciji Osječkoga ljeta kulture 2018. i Teatra Exit u Zagrebu te ulogu Sanje u predstavi "Svaki tvoj rođendan" Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu.
  • Ana Vilenica za ulogu Julienne Bušić u predstavu "Tko je ubio Zvonka Bušića" Tihomira Dujmovića u režiji Roberta Kurbaše i produkciji Umjetničke organizacije Iza zavjese iz Zagreba.

Nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumca

  • Filip Križan za ulogu sina u predstavi "Susret" autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.
  • Siniša Popović za ulogu oca u u predstavi "Susret" autorice i redateljice Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit iz Zagreba.

Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini

  • Predstava "Konstelacije" Nicka Payna u režiji Aide Bukvić i produkciji Teatara Exit iz Zagreba i Osječkog ljeta kulture 2018.