Festival glumcaDosad nagrađeni2009.

Sezona 2009.

Ocjenjivački sud 16. festivala glumca, dodijelio je nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja:

  1. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolje glumice dobile su Olga Pakalović za ulogu Une u predstavi "Kos" Gradskog kazališta Sisak i Judita Franković za ulogu Tonke u predstavi "Judith French" - Koprodukcija Ars Septima-e i TNT iz Zagreba.
  2. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolje glumce dobili su Amar Bukvić za ulogu Dina u predstavi "Djeca sa CNN-a" Glumačke družine Histrion iz Zagreba i Rakan Rushaidat za glumačke kreacije u predstavi "Kauboji" Teatra Exit iz Zagreba.
  3. Nagradu "Ivo Fici" za najboljeg mladog glumca do 28 godina dobio je Živko Anočić za glumačke kreacije u predstavi "Kauboji" Teatra Exit iz Zagreba.
  4. Nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je ansambl predstave "Pepeljuga" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku - ZA SVE GLUMAČKE KREACIJE.
  5. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Djeca sa CNN-a" Amira Bukvića u režiji Aide Bukvić i izvedbi Glumačke družine Histrion iz Zagreba.