Festival glumcaDosad nagrađeni2014.

Sezona 2014.

Ocjenjivački sud 21. Festivala glumca u sastavu: Dubravka Miletić (predsjednica),  Ivana Buljan Legati  i Alen Liverić pogledao je šesnaest predstava koje je odabrala  izbornica Aida Bukvić i donio odluke o dobitnicima nagrada.

  • Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini

dodjeljuje se predstavi "Sada je, zapravo, sve dobro" Olje Lozice u režiji Olje Lozice i produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

  • Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju glumicu

dodjeljuje se Jasni Palić Picukarić za ulogu Beth u predstavi "Plemena" Nine Raine u režiji Slavice Knežević i koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba.

  • Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju glumicu

dodjeljuje se Neli Kocsis za ulogu Lidije u predstavi "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića u režiji Dalibora Matanića  i produkciji Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

  • Nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumca

dodjeljuje se Marku Torjancu za ulogu Christophera u predstavi "Plemena" Nine Raine u režiji Slavice Knežević i koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba.

  • Nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumca

dodjeljuje se Filipu Juričiću za ulogu Petruccija u predstavi "Ukroćena goropadnica" Williama Shakespearea u režiji Nine Kleflin i produkciji Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

  • Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade

dodjeljuje se Luki Dragiću za ulogu Princa u predstavi "Kreket" Davida Mameta u režiji Renea Medvešeka i koprodukciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradsko kazalište - Scena Gorica i Teatra Exit iz Zagreba.

  • Nagrada Ivo Fici za najboljeg mladog glumca ili glumicu do 28 godina

dodjeljuje se Slavenu Španoviću za ulogu Billyja u predstavi "Plemena" Nine Raine u režiji Slavice Knežević i koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit iz Zagreba.