NovostiPONIŠTAVANJE NATJEČAJA ZA DODJELU POTPORE SAMOSTALNIM UMJETNICIMA HDDU -a

08. svibanj 2020.

PONIŠTAVANJE NATJEČAJA ZA DODJELU POTPORE SAMOSTALNIM UMJETNICIMA HDDU -a

PONIŠTAVANJE NATJEČAJA ZA DODJELU POTPORE SAMOSTALNIM UMJETNICIMA HDDU-a

 

Budući da Ministarstvo kulture RH u najavi jednokratne potpore za samostalne umjetnike treće skupine inzistira na uvjetu da član koji se za tu potporu prijavljuje nije prethodno ostvario pomoć kroz strukovnu udrugu, HDDU je prisiljen poništiti i privremeno zatvoriti Natječaj za dodjelu potpore samostalnim umjetnicima HDDU-a kako ne bi svoje članove diskvalificirao u prijavi za najavljenu potporu Ministarstva.

Članovi koji su do sada predali Zahtjeve na ovaj Natječaj ne moraju ih osobno povlačiti.

HDDU će Natječaj ponovo raspisati nakon podjele sredstava Ministarstva kulture za jednokratnu potporu samostalnim umjetnicima treće skupine.

Članovi koji iz različitih razloga neće biti obuhvaćeni novom potporom Ministarstva ili će dobiti niži iznos, imat će prednost u sljedećem krugu Natječaja za dodjelu potpore samostalnim          umjetnicima HDDU-a iz Fonda solidarnosti.

U međuvremenu će HDDU i dalje slati pozive za donacije u Fond solidarnosti HDDU-a za          ublažavanje posljedica pandemije Covid-19 virusa. Prikupljena sredstva dijelit će se po principu ravnopravnosti na sve odobrene Zahtjeve za dodjelu potpore.

 

Ogranak samostalnih umjetnika HDDU-a